Om konsten att tugga tuggummi…

De flesta brukar spotta ut sitt tuggummi när de inte längre känner smaken av dem.
Varför gör vi inte samma sak med våra mål?

För mig så verkar det vettigt att hålla kvar vid mål så länge de smakar bra och så snart jag lägger märke till att smaken försvunnit, eller övergått till något mindre njutfullt, så gör jag mig av med dem (eller lägger dem åt sidan om det känns rätt). Att liksom tugga för tuggandets skull är inte så glamoröst som det först verkar 🙂

Jag får ibland frågan,”men hur får du något gjort?”. Det finns flera sätt att svara på den frågan och ett kan vara ”tänk om livet inte handlar om att få saker gjorda?”. Förstå mig rätt här. Jag gör massor med saker så uppenbarligen så får jag saker gjorda men skillnaden är att jag är mycket mindre benägen till att gå mot mål som inte längre verkar vettiga att ta riktning mot. Och bara för att jag en gång tidigare tyckte att ett mål verkade vettigt så betyder detta inte automatiskt att mitt mål kommer att vara vettigt för all framtid, eller hur?

Kolla gärna med dig själv:

  • Vad verkar vettigt för dig?
  • Hur gör du i ditt liv för att veta vad som är vettigt och vad som inte är vettigt?
  • Vem ställer du dessa frågor till?

Hur det än ligger till med mål så gillar jag att tugga tuggummi och jag kommer förmodligen att fortsätta att tugga så länge jag lever. Men jag kommer också att lyssna på min inre röst, känslan i magen eller hjärtat. För den hjälper mig att välja vad jag stoppar i munnen och den kan också hjälpa mig att inte stoppa in för många tuggummin på samma gång. Den hjälper mig också att känna efter så jag vet när mina tuggummin tappat sin smak och den kan även hjälpa mig att se att jag kanske ska undvika frestelsen att stoppa in nya tuggummin, trots att de erbjudits mig som en gåva.

Vilket tuggummi tuggar du? Hur smakar det?

….och du, glöm inte, det finns mer till livet än att tugga tuggummi.


Tack för att du läste denna artikel. Samtliga artiklar jag skriver är inspirerade av mitt eget liv och observationer. Lämna gärna en kommentar eller dela den med andra.

Hur får du balans i ditt liv om du inte vet vart du står?

Jag arbetar som Transformative Coach och Three Principles Practitioner. I mitt arbete så hjälper jag människor att förstå sitt eget sinne. Hör gärna av dig när du är redo att göra en riktig förändring.

Om författaren: Patrik Rowinski är specialist inom State Of Mind (sinnestillstånd) och förändring av mindset. Han är certifierad Transformative Coach och Three Principles Practitioner. Genom StateOfMind Institute, 3P Center Stockholm och sin personliga sida/blogg Mindset Factory hjälper han organisationer, ledare, grupper och individer att nå genombrott inom prestation, resultat och välbefinnande.