Föreställ dig att dina tankar skingras och ditt huvud klarnar. Ditt tänkande saktas ned och plötsligt är det knäpptyst i ditt huvud.

Vad finns kvar av dig när ditt sinne tystnar?

Utan att titta efter i minnet – vem eller vad är du?

Utan dina tankar om dig själv så finns det väl inget kvar, inte sant? Men du är fortfarande här. Och du känner dig levande, eller hur? Förmodligen mer levande än någonsin nu när du inte är upptagen med att lägga märke till ljudet i ditt huvud.

Inte undra på att vi är förvirrande. I mer eller mindre varenda vaket ögonblick så fylls vårt sinne med idéer, koncept om hur saker är och förvandlar saker och situationer till något de inte är. Vi tänker hela tiden och vi är förtrollade av det vi tänker till vi plötsligt inser något. Vi inser att vi tänker.

Hur är det möjligt att vi kan ta ett kliv bakåt, ur oss själva och se eller höra oss själva på detta sätt? Är vi våra tankar eller är vi något annat?

Så vem är du utan dina tankar?

Prova att ställa dig frågan och lyssna noga efter svaret.

 


Om författarenPatrik har varit en student och utövare av Three Principles sedan 2012 och har under många år coachat, hållit föreläsningar, utbildningar och kurser med Three Principles som tema. På patrikrowinski.se kan du läsa läsa mer.

Hans bok Bortom tanke (utgiven våren 2017) går att beställa från hans hemsida.