VAR LEVER DU – I HUVUDET ELLER I NUET?

En av det mest spännande och utvecklande med mitt arbete som coach är att hjälpa människor att upptäcka VAR de lever sitt liv.

Vad jag menar med det är om de är närvarande till vad som sker precis i detta ögonblick eller om de är uppe i sitt huvud.

I ett samtal häromdagen arbetade vi med en bild som jag tycker är mycket användbar. Det bilden säger är att det du söker finns att hämta i nuet. Det är därför så många människor mediterar och söker att lugna ner sitt sinne.

Men nuet jag talar om kan inte vara hur du tänker om nuet.

Nuet jag talar om är en direktupplevelse som inte går att klä i ord för så fort vi klär det i ord har vi skapat ett koncept. Och koncept lever bara på en enda plats, i våra huvuden.

Det konceptuella tänkande har varit en ovärderlig del i din utveckling men det är lätt att du fastnar där, och missar allt som finns runtomkring dig.

Ett annat ord för det konceptuella tänkandet är din inre dialog. Alla människor har en inre dialog – många är dock inte medvetna om hur omfattande den är.

Att visa människor detta tar ibland lite tid för att vi är så vana att leva i huvudet. Att låta det konceptuella styra.

Så VAR lever du, kära medmänniska?
Skulle du vilja vara mer i nuet?

#TransformativCoaching
#INSIKTSrevolutionen


Om författarenPatrik har varit en student och utövare av Three Principles sedan 2012 och har under många år coachat, hållit föreläsningar, utbildningar och kurser med Three Principles som tema. På patrikrowinski.se kan du läsa läsa mer.

Hans bok Bortom tanke (utgiven våren 2017) går att beställa från hans hemsida.