”You are not who you think you are.”

Jag blir alltid lika förundrad över hur detta påstående landar hos de jag arbetar med.

Jag har mött många olika reaktioner – rädsla, tomhet, hoppfullt, skrämmande, tristess…

Påståendet är väldigt straight-to-the-point t o m provokativt, men det är så jag jobbar. Innan vi börjar arbeta på utmaningarna borde vi först se VEM de drabbar.

En kvinna jag satt med på en middag för en tid sedan skrattade gott när jag lite skämtsamt sa att jag arbetar med ”personlig avveckling”. Hon ställde fler frågor och efter ett tag så utbrast hon: ”du, att jobba med dig låter som något man behöver vara modig för”.

När jag lyssnade på henne började det att gå upp för mig att det jag erbjuder faktiskt kan upplevas som skrämmande, rent av obehagligt.

Vem vill ha tomhet, utrymme, stillhet, tystnad, lite vanlig hederlig sinnesfrid eller ro i själen…när man kan ha allt det där andra som lockar?

Som tur var har flera jag arbetat med funnit något de funnit långt mycket mer värdefullt. Det sker inte med alla, men med tillräckligt många för att bevisa min ståndpunkt – att varje människa formligen sitter i en outtömlig källa av välmående, de kan bara inte se den.

Vill du tala vidare om saken? Tveka inte att ta kontakt.


Om författarenPatrik har varit en student och utövare av Three Principles sedan 2012 och har under många år coachat, hållit föreläsningar, utbildningar och kurser med Three Principles som tema. På patrikrowinski.se kan du läsa läsa mer.

Hans bok Bortom tanke (utgiven våren 2017) går att beställa från hans hemsida.