Välj en sida

Har du någonsin haft känslan av att vara fast i ditt eget liv?
Då menar jag inte en specifik detalj eller situation utan hela grejen.

Så här kan det se ut för mig…

Jag finner mig hopplöst fast i min egen upplevelse.
Det känns som ett tillbakadragande och jag ser inget annat än mitt eget seende.

Och hur jag än tittar och vart jag än vänder uppmärksamheten och blicken finns där en väv av intryck. Intrycken är uppenbara – de går att peka ut men väven, själva bakgrunden de uppstår i är mycket subtil.

Min upplevelse. I den ryms allt.

Finns något utanför min upplevelse?
Att ens ställa den frågan innebär ett närmande av en gräns som är omöjlig att korsa. Därför att en gräns förutsätter något bortanför, en annan sida.
Ett gränsland kanske är mer passande.

Var jag än vänder blicken så är den där.
Ren upplevelse. Som en behållare utan väggar.

Fantasi eller verklighet?
Bägge ryms i upplevelsen.

Jag tittar en gång till,
och slås av det futila. Det är som att försöka få syn på sitt eget öga.

Men ändå finns något där, det som inte låter sig förstås.


Om författaren: Sedan 2014 har Patrik arbetat med att stötta andra till att öka deras förståelse om dem själva, att öka deras nivå av medvetande. På senare tid har även företag insett värdet i hans tjänster och anlitat honom för att öka kvaliteten i företagets prestation och medarbetarnas välmående. På patrikrowinski.se eller The Human Factor AB kan du läsa läsa mer.

Hans bok Bortom tanke (utgiven våren 2017) och går att beställa från förlagets hemsida eller de vanliga nätbutikerna, AdlibrisBokus m fl.