Har du någonsin haft känslan av att vara fast i ditt eget liv?
Jag menar inte en specifik detalj eller situation utan hela grejen. Det som man är på repeat.

Det är inte bara historien som upprepar sig.
Man kommer liksom inte undan.

Om man inte vill upprepa får man börja med att repa upp.

Hur jag än tittar och vart jag än vänder blicken finns den där. En flod av intryck. Intryck som oftast är uppenbara – för de går att urskilja men hur de uppstår i är långt ifrån lätt att urskilja.

Men det är något kusligt med hela grejen. För vart man än vänder blicken är det samma sak man ser. Varje dag. Är det inte så?

Jag inbillar mig att det behövs nyfikenhet för att göra denna typ av observation. Jag kallar det jag uppfattade mental superposition – att vara i floden av intryck och samtidigt stå vid sidan om. Att vara fast i det invanda, i det bekanta, det redan tänkta fast på samma gång samtidigt inte.

Jag tittar en gång till.
Det är svårt att inte tro att detta bara är fantasi. A trick of the mind…

Men mental superposition eller inte – den rena erfarenheten av att uppleva detta har otalet gånger räddat mig både mig själv och andra i min omgivning från onödigt lidande. För det gör en enorm skillnad att se inåt, att se vad det är som virvlar och far


Om författarenPatrik har varit en student och utövare av Three Principles sedan 2012 och har under många år coachat, hållit föreläsningar, utbildningar och kurser med Three Principles som tema. På patrikrowinski.se kan du läsa läsa mer.

Hans bok Bortom tanke (utgiven våren 2017) går att beställa från hans hemsida.