Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /www/webvol20/h9/brd8qbzkppghddj/patrikrowinski.se/public_html/wp-content/plugins/download-monitor/src/DLM.php on line 236
MYT 5. Det finns energitjuvar | Patrik Rowinski

Myt 5. Det finns energitjuvar.

Kornet av sanning: För den som behövt sitta och lyssna på någon självupptagen typ eller en notorisk gnällspik som ska peka ut fel hos andra eller i samhället en längre stund känns det onekligen som man i praktiken blir dränerad på energi.

Men vad är det egentligen som står för dränaget?

Tänk om det egentligen fungerar så här: Reflektera över energitjuven lite grann. Kan denne verkligen ta energi från dig? Hur går denna energiöverföring till? Jag är säker på att om du funderar lite till så kommer du att se att samma energitjuv kanske i möte med andra istället lämnar dem med en annan känsla än den du upplever. Så vad är det egentligen som pågår?

För att kunna svara på den frågan behöver du vända din uppmärksamhet från den andra personen och dess beteende och istället tar en titt inom dig själv. Vad är det som händer i dig när du sitter med någon som du finner ”dränerande”? Hur går dina tankar? Kanske upplever du att personen tvärs över bordet är tjatig, enformig, okänslig, respektlös eller bara väldigt självupptagen och du får ingen ”syl i vädret”.

Kan det vara så att energidränaget kommer ifrån vad som sker inom dig, istället från den du för ögonblicket riktar din uppmärksamhet på?

Om det stämmer så betyder det snarare att det är du som dränerar dig själv på energi.

Korrigera misstaget: Vi lever generellt i en uppfattning att vissa människor kan ge eller ta energi från oss. Men har du tänkt på att vad vi egentligen menar med energidränage/påfyllning i själva verket är en känsla vi beskriver

Vi talar som att det sker någon form av energiöverföring när det kanske snarare handlar om något som endast sker inom oss. Det kan vara användbart att ställa sig själv frågan ”Har en annan människa kraften att skapa känslor i min kropp?”

Faktum är att det bara kan funka på ett enda sätt. Här finns ett tillfälle att korrigera vår uppfattning och bestämma oss för vad som gäller.

Bestäm dig för vad som är mest korrekt av dessa två påståenden.

a, Andra människor har kraften att få mig att känna på ett speciellt sätt – Mottagare av upplevelse.

b, Trots att det är svårt att se hur det går till är det bara jag som har kraften att skapa känslotillstånd i mig – Skapare av upplevelse.

Hämtat från kursen: How MIND Works – and how to make effective use of it..


Om författarenPatrik är en erfaren lärare och utbildare inom Three Principles Paradigm och Three Principles (3P) som håller kurser och utbildningar för privatpersoner och företag som vill lyfta både sig själva och kvaliteten i sina liv och verksamheter. På patrikrowinski.se eller The Human Factor AB kan du läsa läsa mer.

Hans bok Bortom tanke (utgiven våren 2017) och går att beställa från förlagets hemsida eller de vanliga nätbutikerna, AdlibrisBokus m fl.