MYT 1. Problem existerar utanför oss.

Kornet av sanning:
Med ett ’lågt humör’ tenderar vi att se mer problem än när humöret är ’högt’. I ett lågt humör är det verkligen lättare för oss att uppleva saker som problematiska, det helt enkelt SER så ut för oss.

Tänk om det egentligen fungerar så här:

I verkligheten finns inga problem, bara händelser. Det vi människor kallar ’problem’ är egentligen en känsla som är en bi-produkt av vår sinnesstämning (eller humör). Detta är förklaringen till varför något som känns otroligt tungt och problematiskt en dag kan vara helt borta en annan dag, trots att inget har ändrat sig. Känslan av ett problem är helt och hållet kopplat till din sinnesstämning som i sin tur påverkar hur du ser på saker. Faktum är även om det känns som att problemet kommer utifrån är det ALLTID du själv som till 100 % skapar problemet.

Några tankar om vad du kan göra åt saken:
Det hela bottnar i att du måste bestämma dig för vad som är korrekt av dessa två följande påståenden.

a, Yttre händelser har makten att skapa känslan av problem i dig.
b, Det är ingen annan än jag som kan skapa känslan av ett problem i mig.

Hämtat från kursen: Medvetet Självledarskap.

#TransformativCoaching
#INSIKTSrevolutionen
http://patrikrowinski.se


Om författarenPatrik är en certifierad iheart facilitator och en erfaren lärare och utbildare inom Three Principles Paradigm och Three Principles (3P) som håller kurser och utbildningar för privatpersoner och företag som vill lyfta både sig själva och kvaliteten i sina liv och verksamheter. På patrikrowinski.se kan du läsa läsa mer.

Hans bok Bortom tanke (utgiven våren 2017) och går att beställa från förlagets hemsida eller de vanliga nätbutikerna, AdlibrisBokus m fl.