MYT 1. Problem existerar utanför oss.

Kornet av sanning:
Med ett ’lågt humör’ tenderar vi att se mer problem än när humöret är ’högt’. I ett lågt humör är det verkligen lättare för oss att uppleva saker som problematiska, det helt enkelt SER så ut för oss.

Tänk om det egentligen fungerar så här:

I verkligheten finns inga problem, bara händelser. Det vi människor kallar ’problem’ är egentligen en känsla som är en bi-produkt av vår förståelse av de 3 fundamentala principer som skapar varje människas individuella verklighet.

Jag säger inte att händelsen inte skett heller inte att det som skett är en illusion – jag säger att det är VAR känslan kommer ifrån som är illusionen.

När vi inte känner till dessa principer så ser det ut som att känslan kommer utifrån, från en händelse, person eller omständighet. Faktum är att även om det känns som att problemet kommer utifrån är det alltid ditt eget tankesystem som har skapat det.

Några tankar om vad du kan göra åt saken:
Det hela bottnar i att du måste bestämma dig för vad som är korrekt av dessa två följande påståenden.

a, Yttre händelser har makten att skapa känslan av problem i dig.
b, Det är ingen annan än jag som kan skapa känslan av ett problem i mig.

Hämtat från kursen: Medvetet Självledarskap.

#TransformativCoaching
#INSIKTSrevolutionen
http://patrikrowinski.se


Om författarenPatrik har varit en student och utövare av Three Principles sedan 2012 och har under många år coachat, hållit föreläsningar, utbildningar och kurser med Three Principles som tema. På patrikrowinski.se kan du läsa läsa mer.

Hans bok Bortom tanke (utgiven våren 2017) går att beställa från hans hemsida.