Om bara för ett ögonblick, lägg undan det du vet.
Tänk på det som att du städar bort allt som upptar utrymmet i ett rum. Städa även bort det du faktiskt gillar. Släng inte bort det, ställ det bara utanför rummet för ett ögonblick.

Svara nu på detta: Vad använder du för att navigera genom livet?

Använder du logiskt resonemang?
Låter du kanske dina känslor styra?
Följer du magkänslan? Eller ditt hjärta?

Visste du att de är alla ett uttryck av dig. Men de är inte du!

Styr nu din uppmärksamhet till känslan.
Hur känns det att lyssna till sitt eget logiska resonemang?
Till sina känslor?
På hjärtat?
På magkänslan?

Säger alla sak? Vill de samma sak?
Om de säger olika, hur väljer du vad du ska lyssna på?

Upptäcker du någon skillnad? Visst finns det en skillnad…eller hur?
Kan du se vad skillnaden består av? Men kanske ännu mer viktigt, kan du dra någon slutsats av vad du finner?

Har du någonsin lagt märke till att det finns en sorts grundförståelse som grundar all annan förståelse? Jag tänker att det är denna vi ibland menar när vi talar om ”sunt förnuft”. Det är en förståelse bortom ord, eller kanske innan ord. Den behöver inte ord för att bevisa sin existens. Minns du ögonblick i ditt liv där du bara vet att du vet? När folk frågat ”hur kan du veta det?” så har du svarat ”jag bara vet!” och du har känt med hela din kropp att du talar från sanningen. Det är denna grundförståelse jag menar. Den som finns i oss alla innan vårt intellekt försökt förstå vad det handlar om och givit saker och ting en innebörd som inte stämmer.

Grundförståelsen jag talar om beskrivs ibland som en känsla utan innehåll, som ett litet leende som leker i mungipan.

Vet du vad jag talar om?

Tack för att du läste denna artikel. Samtliga artiklar jag skriver är inspirerade av mitt eget liv. Lämna gärna en kommentar eller dela den med andra.

Hur får du balans i ditt liv om du inte vet vart du står? Jag arbetar med träning och utveckling av mänskligt medvetande. Hör gärna av dig när du är redo att ta kontroll över din livssituation och ditt välbefinnande.

Om författaren: Patrik Rowinski är specialist inom State Of Mind (sinnestillstånd) och förändring av mindset. Han har grundat StateOfMind Institute, 3P Center Stockholm och sin personliga sida Mindset Factory från vilka han hjälper organisationer, ledare, grupper och individer att nå genombrott inom prestation, resultat och välbefinnande.