Nuförtiden är det nog lugn och ro som vi allra mest saknar.
Jag tror att de flesta håller med om hur behagligt det är när lugnar ned sig inombords. Att få slippa det ständiga bruset av tankar som rusar runt i knoppen kan kännas som ett paradis för den som ständigt har ett uppvarvat sinne.
 
Vore det inte skönt att ta semester från huvudet?!
 
Hur kommer det sig att vi fortsätter?
Jag tror att vi inte kan ta oss ur snurren för att vi inte tydligt ser vad det egentligen är som pågår. Det är som att sitta i ett fängelse vars murar vi inte riktigt kan se.
 
Men hur tar man sig ur ett fängelse man inte kan se?
De dåliga nyheterna är att du är stört omöjligt att ta sig ur ett fängelse som man inte kan se. De goda nyheterna är att du kan intuitivt förstå att det är du som skapat fängelset och att det finns bara på en plats – i ditt eget huvud.
 
Aldrig längre än en tanke bort
Men eftersom inga tillstånd kan upprätthålla sig själva så innebär detta att räddningen från den negativa spiralen, det som bryter kedjan är aldrig längre än en tanke bort. Att lita på detta har otaliga gånger räddat mig från att fortsätta försöka gräva mig ur mina hål, för ska man ta sig upp ur ett hål behöver man först släppa spaden.
 
Jag vet också att alla känslotillstånd jag upplever ÄR de tankar jag har i stunden. Och tro mig, det är inte lika lätt att upprätthålla det jobbiga och negativa när man en gång sett att det faktiskt är så.


Om författarenPatrik har varit en student och utövare av Three Principles sedan 2012 och har under många år coachat, hållit föreläsningar, utbildningar och kurser med Three Principles som tema. På patrikrowinski.se kan du läsa läsa mer.

Hans bok Bortom tanke (utgiven våren 2017) går att beställa från hans hemsida.