HAPPY WITHOUT A REASON

Jag sitter och lyssnar på min vän. En vän som jag vet arbetar hårt. En god förälder som vill det bästa för sin familj. När han talar är det som han bestämt sig att glädje finns i framtiden, i framtida händelser. Jag tänker ”undrar vad han skulle säga om jag sade att han redan nu, i detta ögonblick, sitter i perfekt välmående”…men jag säger inget.

Illusionen är så övertygande. Yttre händelser skapar lycka. Lyckan verkar vara villkorad. FÖRST saker på plats, först då så känns det bra. FÖRST då kan vi slappna av och njuta.

Men kan det verkligen gå till på det viset? Är det genom händelser lycka uppstår?

Den gamla mannen står och letar efter sina nycklar vid en gatlykta. Efter en stund frågade några förbipasserade människor vad han gör och när han berättat att han letar efter sina nycklar erbjuder de honom att hjälpa till.

Efter en bra stund frågar en av hjälparna:

– När var det senast du såg nycklarna?
– Inne i huset, svarade gamlingen.
– Men varför letar vi här ute?
– Det är mycket bättre ljus här ute!!!

Jag tror att det är precis som denna historia vill visa oss. Det är lättare för oss att leta utanför oss, kanske för att det är dit våra sinnen är riktade.

Men tänk om lycka, tillfredsställelse och livskvalitet redan finns på plats inom oss? Det enda vi behöver göra då är ju att börja titta inåt.

#TransformativCoaching
#INSIKTSrevolutionen
http://patrikrowinski.se


Om författarenPatrik har varit en student och utövare av Three Principles sedan 2012 och har under många år coachat, hållit föreläsningar, utbildningar och kurser med Three Principles som tema. På patrikrowinski.se kan du läsa läsa mer.

Hans bok Bortom tanke (utgiven våren 2017) går att beställa från hans hemsida.