Jag är en paradox.
Å ena sidan klagas det tyst inom mig “jag vill…jag vill inte”. En klagan som aldrig tystnar helt i ordets rätta bemärkelse. Ibland hör jag mer av den, ibland mindre. Och helt plötsligt befinner jag mig på den andra sidan. Det är knäpptyst. Jag njuter av varje andetag, av själva vibrationen av att vara vid liv, levande. Som en strömbrytare som slagits om. Hur faen gick det där till egentligen? Bytet alltså?

 

Ska sanningen fram så vill jag inte kännas vid den där andra sidan av mig. Den fula sidan. Jag berättar inte det för andra eftersom jag ljuger för mig själv. Låtsas som om att den inte finns. “All is one – all is well”.

Vilket skitsnack. Konflikten är uppenbar. Jag kan låtsas att den inte existerar men förnekelse kan inte rubba verkligheten, det som är – den stör bara sikten. Gör det svårare att förstå.
Den andra sidan känns så fin. Mjuk. Vänlig. Detta är väl ändå jag…det måste det ju vara. Det känns ju så bra.

Men ändå, jag kan inte förneka sanningen. Båda sidorna är jag.
Pendeln är övervägande mer på den fina sidan vilket faktiskt känns ganska bra (ssscchhhh…pendeln börjar ljudlöst svänga över till den fulare sidan).

Här är jag…hela jävla härligheten.
Den pendelliknande funktionen människa som svänger okontrollerat mellan två ytterligheter. Mellan behagligt och obehagligt, mellan gott och ont.

Paradoxen.
Två i en – i illusionen av en.
Jag trodde jag visste men jag ser förvirringen.
“Knack knack knack”, jag kan höra ärlighetens hammare som knackar loss flisor i fasaden.
Vad skönt det vore att slippa paradoxen tänker jag. Tänk att få vara en växt, eller kanske ett träd. Aldrig behöva låtsas vara något annat än det man är. Ingen pendel som förvirrar. Fast vad vet jag egentligen. Det är inte helt lätt att utläsa träds känsloliv, de kanske är lika förvirrade som vi.

 

Klarvaken eller sömngångare med öppna ögon.
Existensen pendelliknande karaktär kan nog ingen människa förneka. Kanske paradoxen behöver erkännas och accepteras som paradox istället för något den inte är.

Klarvaken eller sömngångare med öppna ögon.
Båda existerar och är en del av funktionen. Bara en dåre kan insistera att en av dem inte stämmer.


Om författarenPatrik har varit en student och utövare av Three Principles sedan 2012 och har under många år coachat, hållit föreläsningar, utbildningar och kurser med Three Principles som tema. På patrikrowinski.se kan du läsa läsa mer.

Hans bok Bortom tanke (utgiven våren 2017) går att beställa från hans hemsida.

 


Jag hoppas du fann något av värde i denna artikel. Innehållet är hämtat från delar av mitt arbete. Om du är intresserad av att dyka djupare i det jag förmedlar kan du anlita mig för individuell coaching, teamutveckling, workshops och föreläsningar.

Om författaren: Patrik arbetar som coach, utbildare och konsult och hjälper privatpersoner och företag till att nå värdefulla insikter som hjälper dem framåt i sina liv och verksamheter. På hans hemsida patrikrowinski.se kan du läsa om aktuella program, tjänster och kostnadsfria event.

Hans bok Bortom tanke (utgiven våren 2017) och går att beställa från förlagets hemsida eller de vanliga nätbutikerna, Adlibris, Bokus m fl.

Han är också verksam i flera initiativ för främjandet av psykologisk hälsa – 3P Center Stockholm och utmattningskliniken.se.

[/et_pb_row]