F o r ・ Y o u r ・ E y e s ・ O n l y

Jag trodde länge,
att skapa var något kopplat till vad jag gjorde med mina händer.

Som att laga en måltid, rita något fint eller skriva ett inlägg på FB.

Att uppleva var däremot något som bara skedde. Inget som jag hade något med att göra. Tills jag en upptäckte något märkligt.Jag kunde se att jag på något sätt skapade allt jag upplevde.

Det både förbryllade mig och fyllde mig med förundran. Jag mindes min första tanke ”skapar jag ALLT det här???”
Det kom genom en slags intuitiv kunskap, snarare än genom logiskt tänkande och analys. Jag hade heller aldrig hört någon säga något liknande förut.

Jag märkte också att jag har en gåva. Något jag är säker på att jag fick när jag föddes, men som jag inte blev varse om förrän långt mycket senare i livet.

Jag vet att du också har den gåvan.

Detta något som tillsammans med dina sinnen färglägger tillvaron. Utan detta något hade det inte funnits någon tillvaro att prata om…inte ens möjligheten att prata. I detta något föds ALLT till liv. Ögonblick för ögonblick.

…något bara du kan se, känna och uppleva.

F o r  Y o u r  E y e s  O n l y

Ingen skapare är därför den andre lik.
Ingen upplevelse heller.

Det är en mäktig gåva.

Som kan skapa både högt och lågt, positivt och negativt. Himmel och helvete. Något jag är säker på att du noterat mer än en gång i ditt liv.

Men vad händer med en kraft man inte inser?

När vi saknar förståelse beskyller vi andra för det vi själva skapat. Lite som att bli arg på en lyktstolpe man precis gått in i. Det är också då det läggs mycket möda och energi på gångna händelser som inte går att ändra, eller framtida händelser man inte kan veta någonting om. Det läggs enorm mycket kraft på saker man inte kan påverka och man missar därför hela grejen.

Hela grejen finns ju HÄR, i detta ögonblick.
För att lägga märke till det krävs varken tid eller möda.

Det sker ju hela tiden, kanske är det just därför det är så lätt att missa?
Men du, glöm inte att det är Du som skapar. Det här.

Så var varsam med din gåva…


Om författarenPatrik har varit en student och utövare av Three Principles sedan 2012 och har under många år coachat, hållit föreläsningar, utbildningar och kurser med Three Principles som tema. På patrikrowinski.se kan du läsa läsa mer.

Hans bok Bortom tanke (utgiven våren 2017) går att beställa från hans hemsida.