”Är livet en uppgift?”

Det här var en fråga som fick en vän till mig att vakna upp.

Han hade så länge han kunnat minnas försökt ”göra lycka”. I början var det genom bättre arbete, mer pengar, tuffare bilar mm. Han hade turen att i ganska tidig ålder nås av insikten om hur tillfällig tillfredsställelsen var och såg att han borde fortsatta sitt sökande genom att vända blicken inåt – detta blev hans nästa projekt.

Så han tog sig an sökandet efter en mer varaktig tillfredsställelse genom att försöka stilla sitt sinne, styra sina känslor och putsa på både egenskaper och beteendet. I jakten på lugnet slukade han självhjälpsböcker och satt ändlösa timmar och lyssnade på föreläsningar på youtube. Det här pågick i många år och han började senare att meditera och gick med hjärta och själ in för att uppnå någon form av upplysning. Något som skulle befria honom från sitt sökande.

I hans värld fanns friden bakom nästa bedrift, nästa prestation, nästa steg…

…när han plötsligt fick en fråga som fick honom att tappa fotfästet och han för första gången kunde se det han hela tiden letat efter.

Tänk om du precis som min vän, redan har det du söker?
Om det skulle vara sant – vad skulle du göra då?

Är livet en uppgift?


Om författarenPatrik har varit en student och utövare av Three Principles sedan 2012 och har under många år coachat, hållit föreläsningar, utbildningar och kurser med Three Principles som tema. På patrikrowinski.se kan du läsa läsa mer.

Hans bok Bortom tanke (utgiven våren 2017) går att beställa från hans hemsida.