”Är livet en uppgift?”

Det här var en fråga som fick en vän till mig att vakna upp.

Han hade så länge han kunnat minnas försökt ”göra lycka”. I början var det genom bättre arbete, mer pengar, tuffare bilar mm. Han hade turen att i ganska tidig ålder nås av insikten om hur tillfällig tillfredsställelsen var och såg att han borde fortsatta sitt sökande genom att vända blicken inåt – detta blev hans nästa projekt.

Så han tog sig an sökandet efter en mer varaktig tillfredsställelse genom att försöka stilla sitt sinne, styra sina känslor och putsa på både egenskaper och beteendet. I jakten på lugnet slukade han självhjälpsböcker och satt ändlösa timmar och lyssnade på föreläsningar på youtube. Det här pågick i många år och han började senare att meditera och gick med hjärta och själ in för att uppnå någon form av upplysning. Något som skulle befria honom från sitt sökande.

I hans värld fanns friden bakom nästa bedrift, nästa prestation, nästa steg…

…när han plötsligt fick en fråga som fick honom att tappa fotfästet och han för första gången kunde se det han hela tiden letat efter.

Tänk om du precis som min vän, redan har det du söker?
Om det skulle vara sant – vad skulle du göra då?

Är livet en uppgift?


Om författarenPatrik är en certifierad iheart facilitator och en erfaren lärare och utbildare inom Three Principles Paradigm och Three Principles (3P) som håller kurser och utbildningar för privatpersoner och företag som vill lyfta både sig själva och kvaliteten i sina liv och verksamheter. På patrikrowinski.se kan du läsa läsa mer.

Hans bok Bortom tanke (utgiven våren 2017) och går att beställa från förlagets hemsida eller de vanliga nätbutikerna, AdlibrisBokus m fl.