ALLVAR ELLER INTE.

”Seriousness is one of the most under-diagnosed mental illnesses of our time” sa min lärare George.

Om livet, enligt hinduistisk tro, är som ett drama. Är det då en komedi eller en tragedi? Finns det kanske en ytterligare dimension? En där vi kan uppleva dramat som just ett drama, utan att bli absorberade av det som händer på ”scenen”?

För många av oss kommer avgörande och viktiga insikter sent i livet. Jag är säker på att få, när de väl närmar sig slutet på denna resa, är intresserade av mer ryktbarhet, känslan av trygghet eller fler ägodelar.

Min far fyller 84 i år och jag har lagt märke till hur mycket lättare till sinnet han är nu och när jag bad honom peka ut en enda sak som är viktigt enligt honom så tittade han på mig med glada och pliriga ögon och sade ”att vara snäll, det viktigaste är att vara snäll”.

Den stora frågan, åtminstone ur mitt perspektiv i just denna stund: Vad ska vi anta för attityd när det gäller vår egen tid på jorden? Lek eller allvar?

Om det är en lek, kan vi kanske själva välja på hur pass mycket allvar vi ska ta den? Detta är så klart en filosofisk fråga utan ”rätt” svar men jag tänker lite som Sokrates ”The unexamined life is not worth living”.

Vad dyker upp i dig när du läser detta?

Är du nyfiken på att utforska mer? Tveka inte att ta kontakt.


Om författarenPatrik är en erfaren lärare och utbildare inom Three Principles Paradigm och Three Principles (3P) som håller kurser och utbildningar för privatpersoner och företag som vill lyfta både sig själva och kvaliteten i sina liv och verksamheter. På patrikrowinski.se eller The Human Factor AB kan du läsa läsa mer.

Hans bok Bortom tanke (utgiven våren 2017) och går att beställa från förlagets hemsida eller de vanliga nätbutikerna, AdlibrisBokus m fl.